Albert Zoer geschokt over dood Okidoki

PAARDENSPORT - Springruiter Albert Zoer uit Echten reageert geschokt op het overlijden van zijn oude springpaard Okidoki. Hij zegt 'een rot gevoel' te hebben.
'Okidoki is een paard waarvan je er maar één in je leven krijgt. Ik had een speciale band met dit paard, omdat ik er al vanaf het vierde jaar mee heb gereden en altijd succes heb gehad.'
De springruiter noemt het teamgoud op het WK in Aken (2006), het teamgoud op het EK in Mannheim (2007) en het individuele EK-brons in Windsor (2009) de hoogtepunten in zijn carrière met Okidoki. 'Maar eigenlijk was elke dag rijden op Okidoki een hoogtepunt. Ik heb er nu een leeg gevoel van, alsof er een stukje van je weg is.'
Begin dit jaar verkocht de Nederlander het springpaard aan de Argentijn José Larocca , die Zoer persoonlijk over de dood van Okidoki informeerde. De 14-jarige ruin raakte in juni tijdens een concours in Cannes geblesseerd aan een pees. De ruin onderging een operatie en leek goed te herstellen. Dinsdag traden echter complicaties op. Okidoki werd overgebracht naar een speciale kliniek in Bern, waar een veterinair team niet meer van zijn zijde week. Okidoki stierf woensdag in de ochtend door een shock.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.