Veendam verslaat Fc Groningen

VOETBAL - BV Veendam heeft zaterdagmiddag in Sappemeer de oefenwedstrijd tegen FC Groningen verrassend met 2-1 gewonnen.
Groningen domineerde in de eerste helft en creërde de nodige kansen, maar het was Veendam dat na 27 minuten spelen de leiding nam. Een corner werd door Niek Loohuis feilloos binnengekopt. Een minuut later stond het alweer gelijk. Fredrik Stenman kwam na een mooie aanval door over de linkerkant en gaf een goede voorzet die door Thomas Enevoldsen onberispelijk werd afgewerkt.
De ruststand op het terrein van HSC, voor meer dan 2000 belangstellende toeschouwers, was dan ook 1-1. Na de pauze kwam Veendam na een uur spelen opnieuw op voorsprong door een treffer van Michael de Leeuw. Groningen ging fanatiek op zoek naar de gelijkmaker, maar ondanks enkele kansen kwam deze er niet.
Voetbalclub BV Veendam speelt woensdag in Eext een oefenwedstrijd tegen VV Eext. De wedstrijd op sportpark 't Veld begint om 19.00 uur. De eerstedivisionist is in voorbereiding op het nieuwe seizoen dat op 13 augustus begint.
Heerenveen
Dankzij een late treffer van Michal Papadopulos heeft sc Heerenveen met 2-1 gewonnen van KAS Eupen. De Belgische promovendus nam na zes minuten nog wel de leiding in het duel, maar Christian Grindheim kopte beide ploegen vlak voor rust op gelijke hoogte. Op het veld in Buitenpost speelden de teams bij vlagen erg slordig. Acht minuten voor tijd strafte de Tsjechische spits Papadopulos een fout van de Belgen af en bepaalde de eindstand op 2-1.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl