Administratieve problemen bij SIVO

ODOORN - Opnieuw heeft de organisatie van het SIVO-festival te maken met administratieve problemen bij twee buitenlandse dansgroepen.
Het gezelschap uit Indonesië kreeg de financiering van de reis niet rond en met de groep uit India ontstonden er problemen met het verkrijgen van de juiste visa. Ze komen nu met een afgeslankte groep. De organisatie probeert alsnog een groep uit Servië of Senegal te regelen als vervangers voor de groep uit Indonesië.
De organisatie wil ook volgende week vijf Nederlandse en achttien buitenlandse dansgroepen aanbieden, al is dat dus nog allerminst zeker. Het blijft ieder jaar lastig om tijdig aan een visum te komen, omdat vragen vaak pas op het laatste moment worden afgehandeld. De 26e editie van het folkloristische dansfestival, dit jaar in oosterse sferen, is van 4 tot en met 8 augustus. Voorzitter Hans Post verwacht net als vorig jaar 25.000 bezoekers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl