Organisatie Fiets4Daagse tevreden

e32b46dfbde51e9dc1257765003ab805_wpicture1_1.jpg
e32b46dfbde51e9dc1257765003ab805_wpicture1_1.jpg
ASSEN - Het bestuur en organisatie van de Drentse Fiets 4Daagse kijken tevreden terug op de 45 editie van het evenement vorige week.
'Het aantal deelnemers was groter dan vorig jaar, het weer nagenoeg perfect, de stemming in het peloton navenant en er waren ook geen zware lichamelijke ongemakken.'
'Het was na vorig jaar toch wel een beetje billenknijpen', zegt bestuursvoorzitter Jan Mastwijk (foto) in een perdbericht. Hij doelt op de overvloedige regenval in 2009 toen op de laatste dag zelfs routes moesten worden ingekort en mensen uren achtereen in de stromende regen fietsten of het verkeer stonden te regelen. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat het aantal voorinschrijvingen aan de lage kant was.
Dat werd ruimschoots goedgemaakt door de zogenaamde 'daginschrijvers''. In elke startplaats meldden zich dagelijks nieuwe fietsers om mee te doen. Coördinator Ieke Knoop: 'Je merkt, ook in de reisbranche, dat mensen pas op het laatste moment een beslissing nemen. Ze raadplegen de buienradar, kijken uit het raam en besluiten dan pas de fiets te pakken.' Mastwijk: 'Je weet nooit welke kant het opgaat en dat is van belang voor de inzet van mensen en geld.'
De teller stond vrijdag aan het eind van de ochtend, toen alle inschrijvers waren geteld op 12.550. Dat is 1.525 meer dan in 2009. De nieuwe startplaatsen Norg en Dalen deden het goed met respectievelijk 1.555 en 1.141 deelnemers. De organisatie is daar op zich blij mee maar Mastwijk houdt een slag om de arm. Hij wil graag weten wat de herkomst is van de starters in Dalen en Norg. 'Die cijfers zijn mooi, maar ik ben pas echt blij als straks blijkt dat veel mensen in Norg en Dalen voor het eerst deel hebben genomen.' Ook de ATB 4Daagse vanaf Camping De Reeënwissel in Hoogersmilde was zeer succesvol met in totaal ruim 300 mtb-ers.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.