Henk F. krijgt mogelijk levenslang in zaak Andrea Luten

ASSEN - Hoogevener Henk F. kan levenslang gevangenisstraf krijgen voor het doden van Andrea Luten. De 41-jarige Hoogevener wordt beschuldigd van verkrachting en gekwalificeerde doodslag.
Dat heeft het Openbaar Ministerie bekend gemaakt.
Henk F. heeft zijn daad in mei bekend nadat hij was gepakt voor huiselijk geweld. Uit DNA-onderzoek bleek dat zijn schaamhaar op het lichaam van Andrea Luten zat. Henk F. heeft Andrea Luten verkracht en daarna gewurgd, om uit handen van de politie te blijven. En juist die extra daad zorgt voor ''gekwalificeerde doodslag' waarvoor dezelfde straf kan worden geëist als bij moord. Maar moord zou veel lastiger te bewijzen zijn geweest.
Luten werd in 1993 dood gevonden in de bossen bij Gijsselte. Henk F. heeft zijn daad dit jaar bekend nadat hij was gepakt voor huiselijk geweld. Op 3 augustus houdt de Asser meervoudige strafkamer een pro forma zitting tegen F, maar die heeft al gezegd daarbij niet aanwezig te zullen zijn. De inhoudelijke behandeling van de zaak kan nog maanden duren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl