Museum Kinderwereld Roden uitgebreid

RODEN - Het Speelgoedmuseum Kinderwereld in Roden is gerenoveerd. Ook is er een deel bijgebouwd. De officiële opening is in het najaar.
Een nieuwe multifunctionele ruimte wordt in de periode van 11 t/m 22 augustus in beslag genomen door o.a. een grote treinenbaan van 6 bij 5 meter van LGB en Märklin (foto).
De provincie Drenthe heeft aan deze nieuwe ruimte 80.000 euro bijgedragen. De totale kosten van de vernieuwing bedragen 350.000 euro. De gemeente Noordenveld draagt 180.000 euro bij, het resterende bedrag komt van een aantal fondsen. Gedeputeerde Tanja Klip heeft in december samen met de heer Wiersema van het museum het eerste beton van de nieuwe accommodatie gestort.
De stichting "Nederlands Museum Kinderwereld", die sinds 1970 bestaat, beschikt over een collectie oud en antiek speelgoed en alles wat op het kinderleven betrekking heeft. Dit speelgoed komt uit verschillende periodes, van eind 1700 tot het begin van het "plastic-tijdperk". kort na de tweede wereldoorlog. Deze verzameling is hoofdzakelijk het resultaat van schenkingen uit het hele land.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl