Bergen afval op Mera-bedrijventerrein

WIJSTER - Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork vindt de situatie bij een failliet bedrijf in Wijster schandalig en gevaarlijk.
Op het Mera-bedrijventerrein liggen bergen afval op het onbeheerde terrein van Energy Recycling Services, dat april vorig jaar failliet ging.
Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork vindt de situatie brandgevaarlijk en vreest milieuschade. De politieke partij wil van de gemeente weten hoe dit kan en wat er op korte termijn aan gaat gebeuren. Een woordvoerder van de gemeente Midden-Drenthe zegt de situatie te kennen. De gemeente is in overleg met de curator van het failliete bedrijf over een oplossing voor het probleem.
Loco-burgemeester van Midden-Drenthe Jannes Pit vindt dat de rotzooi zo snel mogelijk moet worden opgeruimd. Omdat het een een gevaarlijke situatie kan opleveren, want de veiligheid staat voor de Loco-burgemeester voorop.
Als de rommel niet opgeruimd wordt dan spant de gemeente een kort geding aan tegen de bewindvoerder van het bedrijf.
(foto's Albert Slotboom)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl