Drie jaar celstraf geëist tegen scheepswerfeigenaar Beuving

LEEUWARDEN - Voor het gerechtshof in Leeuwarden is donderdag drie jaar onvoorwaardelijk celstraf geëist tegen Wessel Beuving uit De Punt,wegens het opzettelijk beschadigen van het elektriciteitswerk waardoor in mei 2008 brand is ontstaan en drie brandweermannen om het leven zijn gekomen.
De verdediging pleit voor vrijspraak. Volgens advocaat Niek Heidanus is er geen enkel bewijs voor de betrokkenheid van zijn cliënt bij de brand.
Bij de brand op de jachtwerf van Beuving kwamen drie brandweermannen uit Eelde om het leven. Beuving werd eerder door de rechtbank in Assen tot drie maanden cel veroordeeld wegens knoeien met de meterkast. Hij werd toen vrijgesproken van brandstichting. Het OM had vijf jaar celstraf geëist. Zowel het OM als Beuving gingen daarop in hoger beroep. Wessel Beuving heeft altijd ontkend met de meterkast te hebben geknoeid.
Twee getuige-deskundigen verklaarden donderdag voor de rechtbank in Leeuwarden het onwaarschijnlijk te vinden dat de brand op de scheepswerf in de meterkast is ontstaan. Zij zoeken de oorzaak in een lasdoos die naar aanleiding van een eerdere brand is geïnstalleerd.
Het Gerechtshof in Leeuwarden doet waarschijnlijk op 2 september uitspraak in deze zaak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl