Fc Emmen praat met Henk de Jong

VOETBAL - Fc Emmen heeft trainer Henk de Jong van Harkemase Boys gevraagd tot 1 januari trainer te worden.
De Jong heeft niet het diploma coach betaald voetbal, maar volgens De Jong - tegenover Omrop Fryslan - gaat de trainersvakbond er mee akkoord is gegaan dat hij bij Fc Emmen op de bank zit..
Henk de Jong zegt dat hij met manager Azing Griever en Gerrit Volkers 'een geweldig gesprek' heeft gehad. Hij ziet Fc Emmen als een club met mogelijkheden. 'Ik heb er zin in, het is best een leuke club.' De Jong wil eerst nog een gesprek met het bestuur van Harkemase Boys. De Jong wil namelijk in de avonduren en op zaterdag die club uit de topklasse er bij blijven doen en dat moet dat bestuur dan ook goed vinden.
De Jong moet bij een vertrek naar Fc Emmen zijn baan in het sportcentrum van zijn broer opzeggen. 'Het is nog de vraag of dat uit kan voor mij.' Fc Emmen blijft op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, die dan De Jong per 1 januari zou moeten opvolgen. En het is voor De Jong natuurlijk nog de vraag of die nieuwe hoofdtrainer na 1 januari wel met hem verder wil. 'Het is nog niet rond, maar dat kan vandaag of morgen anders zijn.' Henk de Jong deed eerder ervaring op in het betaalde voetbal als assistent-trainer bij Sc Heerenveen en Fc Groningen.
(foto Omrop Fryslan)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl