Netwerk van vrouwelijke ondernemers succes

EMMEN - Het project voor vrouwen in de grensstreek, om zich als zelfstandig ondernemer te vestigen, heeft succes.
De vrouwen vormen een netwerk van dienstverlenende beroepen zoals pedicure, huiswerkbegeleider of spiritueel coach. Ze krijgen daarbij steun van de overheid.
Het project "Federation for Women"is bedoeld om de gevolgen van bevolkingskrimp tegen te gaan. Twaalf vrouwen hebben zich inmiddels aangesloten bij het netwerk. Ze krijgen steun bij het werven van klanten of het omgaan met problemen. De vrouwen vormen een officiële Europese Coöperatie. Zo kunnen ze makkelijker omgaan met de verschillen tussen Nederlandse en Duitse regelgeving en belastingen.
Volgens projectmanager Maud Diemer van Federation for Women, is zo'n grensoverschrijdende coöperatie hét middel om in een krimpregio een bestaan als zelfstandig ondernemer op te bouwen. De bedoeling is dat het aantal deelnemers van twaalf nu stijgt naar veertig. Het project duurt nog twee jaar, daarna moeten de vrouwen hun netwerk zelfstandig runnen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl