Werkstraf voor hooligans

ASSEN - Tegen zeven voetbalsupporters van De Graafschap zijn dinsdagmiddag in Assen werkstraffen geëist tussen de 150 en 220 uur én voorwaardelijke celstraffen.
Ze stonden terecht voor misdragingen op het station van Coevorden in november vorig jaar. De twee maakten deel uit van een groep van 150 supporters van De Graafschap die per trein op weg was naar de uitwedstrijd tegen FC Emmen. In Coevorden kwam het tot een confrontatie met de politie, waarbij twee schoten werden gelost door de politie. Tijdens de zitting hielden twee agenten een emotioneel betoog. Ze zouden hebben gevreesd voor hun leven. De verdachten ontkennen dat ze hebben geschopt, geslagen en met voorwerpen hebben gegooid. De uitspraak zal vermoedelijk over twee weken zijn.
Advocaat Doornbos vindt dat het Openbaar Ministerie geen zaak had moeten beginnen tegen zijn 6 cliënten. Omdat er te weinig bewijs is dat zijn cliënten daadwerkelijk degene zijn die zich misdragen hebben. Hij wil vrijspraak, omdat er teveel haken en ogen aan de zaak zitten. Hij vindt het niet te bewijzen dat de zes cliënten de juiste personen zijn uit de groep van 150 supporters.
Volgens persofficier Sanne Kromdijk is het terecht dat de supporters voor de rechter zijn gebracht. Omdat ze tegen deze zes een vervolgbare zaak hebben en tegen de overige supporters niet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl