FC Emmen vangt bot bij Jan de Jonge

VOETBAL - Jan de Jonge wordt definitief niet de nieuwe hoofdtrainer van FC Emmen.
Donderdagochtend polste Emmen-directeur Gerrit Volkers de oud-speler en trainer van de Drentse club, maar De Jonge liet weten niet weg te willen als Hoofd Opleidingen bij sportclub Heerenveen. Bovendien wil de Friese eredivisieclub De Jonge ook niet kwijt.
Dat is een fikse streep door de rekening van FC Emmen, erkent Gerrit Volkers. "We kennen Jan allemaal. Hij zou hier prima passen is mijn mening. Onze eerste keus valt nu af, maar gelukkig heeft hij wel aangegeven zich nadrukkelijk met ons te bemoeien vanuit zijn functie bij Heerenveen, maar wat mij betreft heeft hij ook een belangrijke stem in het technische beleid bij onze club."
Het is algemeen bekend dat Azing Griever het hoofdtrainerschap tijdelijk invulling geeft. Dat betekent dat FC Emmen - nu de optie Jan de Jonge is weggevallen - haar blik op een ander moet richten. "Ik ga eerst praten met de overige leden van de technische staf, volgende week doe ik dat met de spelersgroep en ook met Heerenveen ga ik om tafel. Het zou wellicht een mogelijkheid zijn dat zij ons een trainer kunnen leveren en anders actief met ons op zoek te gaan naar een trainer die past in het profiel. Niet alleen in dat van ons, maar in het kader van de samenwerking ook in dat van hun", aldus Gerrit Volkers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl