Vier 'Heerenveners' in basis bij FC Emmen

Voorbeschouwing met Azing Griever.mp3
VOETBAL - FC Emmen hoopt vrijdagavond in Leeuwarden tegen Cambuur op eerherstel na het zwakke optreden in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen FC Zwolle.
Dat duel ging met 0-3 verloren en dat was nog maar een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld vorige week in het Univé-stadion. Interim-trainer Azing Griever heeft naar aanleiding van dat duel, maar ook gezien de kwaliteiten van Cambuur, zijn elftal op een aantal posities gewijzigd.
Met name in de laatste linie en op het middenveld heeft Griever de nodige veranderingen doorgevoerd. Rechtervleugelverdediger is tegen Cambuur niet Leonardo, maar Heerenveen-huurling Johnny de Vries. In het centrum krijgt Sander Fischer een herkansing. Hij vormt samen met Angelo Zimmerman het centrale duo en links achterin speelt Guus de Vries. Het middenveld bestaat uit Bart de Groot, ook al een Heerenveen-huurling, evenals Richard Stolte en de meest aanvallend ingestelde middenvelder zal Tjaronn Chery zijn. Voorin begint Hans Denissen vanaf rechts, centrumspits is Ruud ter Heide en de snelle Eldridge Rojer moet voor gevaar stichten vanaf links.
Cambuur-trainer Stanley Menzo heeft weinig redenen zijn team te veranderen. Zijn ploeg won vorige week met 0-1 bij Dordrecht en Menzo hanteert het principe 'never change a winning team. Sandor van der Heide was een vraagteken, maar kan ondanks een lichte rugblessure gewoon meedoen. Ook Jeffrey de Visscher is na een schorsing weer van de partij, maar hij zal op de bank beginnen. Het betekent dat aankoop Zdenko Kapralik weer als reserve begint. De Slowaak werd vorige week op amateurbasis vastgelegd. Kevin Diaz staat weer op de voor hem ongebruikelijke linksbackpositie.
Het duel tussen Cambuur en Emmen begint om acht uur en staat onder leiding van scheidsrechter Janssen. De wedtrijd is LIVE te volgen op Radio Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl