Dames E & O 'jong maar vol potentie'

HANDBAL - Een wisseling van de wacht. Tenminste dat is de verwachting van vele handbalvolgers in Emmen en Omstreken.
Want waar de laatste decennia vooral de heren van E&O de eer van de club hoog moesten houden lijkt komend seizoen de vrouwentak vaandeldrager van de Drentse club te worden. Met maar liefst zes versterkingen hoopt E&O met de dames stiekem te gaan voor het allerhoogste: de landstitel. Maar of dat nu al reëel is, is de grote vraag. Het team is met een gemiddelde leeftijd van nog geen achttien jaar piepjong. Volgens de nieuwe trainer, de Duitser Patrice Giron, is een plaats bij de beste vier dan ook het eerste doel. "Van daaruit kunnen we gaan kijken wat er nog meer mogelijk is, maar dat is ook afhankelijk van de fitheid van de groep. We hopen dat we in ieder geval in de belangrijke fase van het seizoen weer kunnen beschikken over de meiden die we nu missen."
De dames van E&O - die met de komst van de vele toptalenten naar Emmen nu al duidelijk de vruchten plukt van de samenwerking met de Duitse Bundesligaclub Vfl Oldenburg - moeten het voorlopig en misschien wel voor een veel langere periode doen zonder Sanne Hoekstra, Rachel Piekhaar en Karin Veltrop. Hoekstra ging woensdagmiddag nog onder het mes vanwege een kniekwetsuur, maar de aard van de problemen vallen mee en de middenopbouwster verwacht binnen vier weken weer te kunnen trainen.
De blessure van nieuweling Rachel Piekhaar lijkt een stuk ernstiger. De van Quintus overgekomen 20-jarige hoekspeelster heeft tijdens het trainingskamp afgelopen weekend haar schouder langdurig uit de kom gehad. "Het is afwachten hoe ik ervoor sta. Binnenkort wordt bekeken of ik meteen onder het mes ga, of dat ik met krachttraining mijn arm weer sterk genoeg kan maken. Ik hoop dat ik voor de belangrijkste wedstrijden aan het einde van het seizoen weer volledig fit ben. Ik heb in ieder geval veel vertrouwen in de medische staf rondom E&O."
Voor Karin Veltrop is de toekomst nog onduidelijker. De ervaren opbouwspeelster kampt met een zeldzaam syndroom aan haar zenuwstelsel. Bovendien kwam bij die constatering ook aan het licht dat Veltrop hartritmestoornissen heeft. "Achteraf heb ik het misschien wel eens gevoeld, maar gaf ik de schuld aan de hartslagmeter. Binnenkort heb ik in Groningen een second opinion en weet ik meer. Tot die tijd ga ik me niet al te druk maken. Ik ken verhalen over pacemakers, waarmee je gewoon topsport kan bedrijven maar daar wil ik nog niet op vooruit lopen. Maar het liefst speel ik dit seizoen volop mee. We hebben een leuk team en een goede trainer. Ik wil met dit team wel voor het kampioenschap gaan."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl