Uitbreiding Hervomde kerk Gieten komt niet van de grond

GIETEN - De Hervomde kerk in Gieten wil verbouwen, omdat het gebouw niet aan de eisen van deze tijd voldoet. Zo ontbreekt een vaste toiletvoorziening.
Maar na nieuwe gesprekken met de gemeente Aa en Hunze, eerder deze week, lijkt een uitbouw niet van de grond te komen.
Bovengrondse uitbouw kan niet en ondergrondse uitbouw lijkt niet haalbaar, omdat ze de ruimte onder het gebouw al gebruiken. Het toilet staat op dit moment op twintig meter van de kerk zelf. De kerkgemeente wil graag een sober klein gebouwtje op voormalig kerkhof neerzetten waar toiletten een kleine zaal voor vergadering en een garderobe in kunnen komen.
De gemeente Aa en Hunze zegt dat er wel degelijk mogelijkheden zijn voor een aanbouw met een toiletvoorziening, maar wethouder Jur Wiersum ziet niets in een bovengrondse aanbouw. Volgens de gemeente is er wel degelijk een mogelijkheid om ondergronds te bouwen, maar zijn de kosten voor het bijbehorende archeologische onderzoek te hoog voor de kerkgemeente.
Foto: Google Streetview

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.