Zwitser Ogi wint Drents kampioenschap

PAARDENSPORT - Thomas Ogi zorgde tijdens het Drents kampioenschap voor een primeur. Niet eerder pakte een buitenlandse ruiter de Drentse ZZ-titel.
De 26-jarige Zwitser, rijdend voor Stal Zoer, pakte de titel met Wim.
De strijd in de ZZ was erg spannend. Thomas Ogi had de beste papieren, maar hij kon zich als laatste starter met Wim geen enkele fout veroorloven. De ruiter, die woonachtig is in Schoonoord, hield inderdaad de nul vast en werd daarmee kampioen. Jessica Timgren werd met Corella tweede en Marcel de Boer met Uloubet de Pomme derde.
In de klasse Z ging de titel naar Maaike ten Berg-Bijlsma met Viloma, gevolgd door Weite Oldenziel met Valanta. Oldenziel reed een sterk kampioenschap, want hij werd daarvoor ook nog kampioen in de klasse M met Ofichem?s Zack.
De Z 2 klasse werd een prooi voor Truusje Smeding. Met Puccini heeft ze al heel wat successen behaald, maar één belangrijk resultaat ontbrak nog, tot gisteren. In De Wijk wist de amazone uit Vries alsnog de Drentse Z 2-titel in de wacht te slepen. Laura Zwart eindigde als tweede met de mooie merrie Wish.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.