CDA'ers positief over partijbijeenkomst

ASSEN - Op de partijbijeenkomst van het CDA zijn twee petities aangeboden aan het CDA-bestuur. Partijvoorzitter Henk Bleeker noemde de bijeenkomst het begin van een discussie binnen de partij.
Agnes Mulder vond het 'een echte ouderwetse goede' bijeenkomst waarbij iedereen zijn of haar zorgen kon uiten. Ze was na de bijeenkomst gerust gesteld omdat het CDA niet zal tornen aan de grondrechten, de onderhandelaars nemen dit zeer expleciet mee naar de PVV.
Voorafgaand aan de bijeenkomst hadden Drentse CDA'ers gemengde gevoelens over de mogelijke deelname van hun partij aan een minderheidskabinet met de VVD, met gedoogsteun van de PVV van Geert Wilders. Dat geldt ook voor statenlid Sietze de Jong en Asser fractievoorzitter Agnes Mulder. Zij hebben woensdagmiddag in Den Haag een eerste bijeenkomst voor prominente partijleden gehad. De partijleiding sprak daar met de leden bij over de onderhandelingen.
Sietze de Jong heeft moeite met de onderhandelingen met de PVV en wilde daar beter over geïnformeerd worden. Mocht het echt tot een minderheidskabinet komen, dan moeten er volgens hem duidelijke afspraken gemaakt worden. Asser CDA'er Agnes Mulder deelt deze gevoelens. Zij zag meer in de combinatie CDA, PvdA en VVD. Toch wil zij niet te vroeg oordelen. Op het CDA-partijcongres dit najaar moet duidelijk worden wat alle leden van het CDA er van vinden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl