Moeder zocht al jaren hulp

PROVINCIE - TOLBERT - De moeder van de kinderen die maandag om het leven kwamen bij het drama in Tolbert, zocht al jaren hulp. Dat zegt Jos van der Zee, een goede vriend van de vrouw.
Hij klopte vele malen vergeefs aan bij de overheid en hulpinstanties om hulp te vragen voor de moeder en de biologische vader van de kinderen. De twee hadden een problematische relatie. Volgens Van der Zee gaat het niet goed met de vrouw. D'r waren meer signalen dat het niet goed ging in het gezin. Volgens omwonenden ging het slecht met de kinderen. Ze werden soms zo op straat gezegd. Het meldpunt Kindermishandeling in Groningen bevestigd dat de biologische vader van de twee kinderen melding heeft gemaakt van problemen in het gezin. Maar met die melding is niets gedaan. Gemeente en politie houden vanavond een speciale bijeenkomst voor buurtbewoners van het gezin waarvan twee kinderen zijn omgekomen. Maandag werden in Tolbert de 4-jarige Damares en haar 2-jarige broertje Daniel dood gevonden. De politie denkt dat de 46-jarige vriend van de moeder hen heeft omgebracht. Omwonenden worden in Sportcentrum Leek door politie en gemeente ingelicht over de laatste stand van zaken. Verder is slachtofferhulp aanwezig om hulp te verlenen. Volgens de vader van de vermoorde kinderen in Tolbert had het drama voorkomen kunnen worden. De biologische vader, Kinty Rongen, had de Kinderbescherming al op de hoogte gesteld van de problemen. Volgens hem werden zijn kinderen vooral geestelijk mishandeld. Omdat hij zelf geen rechten meer heeft kon hij niet ingrijpen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl