Geen heropening zaak Edward Kleine

VEENINGEN - Het onderzoek in de zaak van de in de Verenigde Staten veroordeelde Edward Kleine uit Veeningen wordt niet heropend.
Dat hebben de ouders en de broer van de 35-jarige Kleine te horen gekregen van de federale rechtbank in de VS. Edward zijn juridische mogelijkheden zijn hiermee ten einde.
Edward Kleine was in 2005 voor zijn werk in de staat Alabama, toen hij de zoon van een plaatselijke sheriff dood reed. Hij had gedronken en werd uiteindelijk veroordeeld tot 30 jaar cel. De familie van Kleine probeerde met een nieuwe advocaat de zaak over te laten doen, omdat er fouten zijn gemaakt en de straf extreem hoog is. De veroordeling heeft volgens het thuisfront niets meer te maken met het ongeluk of met een normale rechtspraak. 'Ze hebben gewoon een voorbeeld willen stellen'.
Maar dat verzoek om de zaak te heropenen is nu dus afgewezen. De familie reageert op de website van Edward Kleine: 'Het behoeft geen uitleg dat wij erg teleurgesteld zijn in het Amerikaanse rechtssysteem en dat het ons niet is gegund om een eerlijk proces te krijgen. In het verslag van de rechtbank werden de 1800 ingezamelde handtekeningen wel genoemd dus dat is niet onopgemerkt gebleven bij de rechters maar het heeft helaas niet mogen baten.' De familie hoopt nu dat Kleine aan Nederland wordt uitgeleverd, zodat hij hier zijn straf kan uitzitten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl