Actie tegen bomenkap Kniphorstbos

ANLOO - Verontruste omwonenden van het Strubben/Kniphorstbos hebben woensdagmorgen 875 handtekeningen aangeboden aan gedeputeerde Rein Munniksma.
Ze zijn bang dat Staatsbosbeheer veel te veel bomen gaat kappen in het archeologische reservaat. De bezwaarmakers hebben ook een brandbrief gestuurd aan de ministers van Landbouw en Cultuur.
Ze zijn bang dat het bos onherstelbaar vernield wordt. Ze wijzen de ministers er op dat het gebied is aangewezen als toekomstig Natura 2000 gebied, waar geen ontwikkeling mag plaatsvinden. Gedeputeerde Rein Munniksma pleit voor overleg met de verontruste bewoners.
Districtshoofd Bert Witvoet van Staatsbosbeheer is daartoe bereid. 'We dachten dat we met iedereen in gesprek waren, maar we hebben blijkbaar niet iedereen bereikt.'' Staatsbosbeheer heeft volgens Witvoet steeds de intentie gehad om te komen tot een heel breed draagvlak.
'Als nu blijkt dat een deel van de omgeving zich fel verzet, dan gaan we in gesprek. De basisgedachte blijft dat je het cultuur-historische erfgoed moet beschermen door het te beheren. Dat er iets moet gebeuren, daarvan zijn we overtuigd. Maar de opdracht is nog niet gegeven, al is de inschrijving op het project wel begonnen.' Staatsbosbeheer wil het gebied De Strubben-Kniphorstbos omvormen tot een half open landschap.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl