Mark Bult vol onbegrip weg bij Kielce

HANDBAL - Oud E&O'er en international Mark Bult mag alweer vertrekken bij zijn nieuwe club Kielce uit Polen.
De geboren Groninger, die de afgelopen jaren bij Fuchs Berlin in de Duitse Bundesliga speelde, werd afgelopen zomer nog voor veel geld naar de Poolse topclub gehaald, maar komt ineens niet meer voor in de plannen van de clubleiding.
De club respecteert het afgesloten tweejarig contract, maar heeft de rechteropbouwer te kennen gegeven dat hij op zoek mag naar een nieuwe club. "Ik heb vorige week een gesprek gehad met de trainer, waarin hij aangaf dat hij met drie rechteropbouwers zat waarvan er één weg mocht. Toch zat er één speler (Marius Jurasik) waarvan de trainer aangaf dat hij niet alle wedstrijden volledig kon spelen. Daarvan uitgaande heb ik het contract getekend en hier naartoe verhuisd, maar tot mijn grote verbazing hoorde ik eergisteren dat ik bij nader inzien toch niet voorkom in de plannen van de trainer.'
'Ik snap er helemaal niets van en ook de supporters en sponsors reageerden furieus. Zelfs de president van de club - een Nederlander - was het er totaal niet mee eens, maar de macht van de trainer is groot. Hij is ook bondscoach van Polen en heeft met dat team aardige successen geboekt. Bovendien heb ik ook gehoord dat de trainer een aardige afkoopsom in zijn contract heeft laten opnemen. Wat hij voor reden aangaf waarom ik moest vertrekken? Hij vindt de spelersgroep te groot en hij kiest voor mijn positie voor Poolse spelers, omdat zij de taal spreken en het spelsysteem al goed kennen", aldus Mark Bult.
De toekomst van de oud-speler van E&O uit Emmen ligt vrijwel zeker in Duitsland. "Ik ben met een aantal Duitse topclubs in gesprek en verwacht de komende dagen wel rond te komen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl