Rode Kruis racet met badeenden

Ellen van't Spijker van district Drenthe Rode Kruis..mp3
ASSEN - Op de Kop van de Vaart in Assen is zaterdag een ludieke race met grote opblaas badeenden, die door het bedrijfsleven worden gesponsord. De opblaaseenden worden voort bewogen door de brandweer.
Het initiatief is van het district Drenthe van het Rode Kruis. De hele zomer heeft het Rode Kruis badeendjes verkocht in het kader van het project 'We kunnen het niet in ons een(d)tje'.
Ruim tachtig equipes doen een week later op 11 september in Assen ook nog eens mee aan de eerste Eenden Rally. Dit is een toerrit voor 2 CV's en vergelijkbare auto's als de Dyane's de Burton's en de Mehari's. De opbrengst van alle activiteiten is bestemd voor de Drentse Week, een vakantie week voor ouderen met een beperking, die niet meer in staat zijn om zelfstandig op vakantie te gaan. De vakantiegangers verblijven in een volledig aangepaste accommodatie en worden dag en nacht verzorgd door vrijwilligers van het Drentse Rode Kruis. Gedurende deze week worden er uitstapjes gemaakt naar bezienswaardigheden in de regio.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl