Dierenpark overweegt leeuwen naar Emmen te halen

EMMEN - De koning der dieren moet van Dierenpark Emmen weer een publiekstrekker van formaat maken.
Het dierenpark kampt met teruglopende bezoekersaantallen omdat er jarenlang niets nieuws is gepresenteerd. Als het aan de nieuwe directeur Frankwin van Beers ligt komen volgend voorjaar leeuwen naar het park.
Het Dierenpark beschikt over een potje waar een echte publiekstrekker uit gefinancierd kan worden. Van Beers heeft de afgelopen zomer van dierentuinbezoekers vaak vragen gekregen waarom er geen leeuwen in Emmen zijn.
Dierenpark Emmen heeft in 2009 een verlies geleden van 2,4 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarrekening. Het eigen vermogen van het park is nu zeven ton negatief. De teruglopende bezoekerscijfers en de hoge kosten zijn de belangrijkste oorzaken van het hoge verlies, dat ook over 2010 te verwachten is. Ook 2008 leverde al een tekort op van 1,4 miljoen euro. In 2009 trok het pak 1,1 miljoen bezoekers. De top was in 1993 met 1,7 miljoen.
Het park werkt samen met de gemeente aan plannen voor de verhuizing en nieuwbouw van het park buiten het centrum, om weer meer bezoekers te trekken. Ook onderzoekt de dierentuin de mogelijkheid om toch te gaan vernieuwen op de huidige locatie. Naar de oorzaken van de dalende bezoekersaantallen zal ook onderzoek gedaan gaan worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl