Griever: 'Punten gaan wel komen'

VOETBAL - Jeffrey de Visscher maakt vrijdagavond in het uitduel tegen BV Veendam zijn debuut in de basis van FC Emmen.
De rechterspits die deze week overkwam van Cambuur Leeuwarden maakte op de trainingen een fitte en scherpe indruk en overtuigde daarmee trainer Azing Griever.
De interim-trainer, die deze week de komst van een nieuwe hulp in de persoon van Henk de Jong op het laatste moment zag afketsen, heeft de basisopstelling voor het grootste gedeelte ingevuld maar twijfelt nog over twee positieis aan de rechterkant. Zo moet Griever nog een keuze maken tussen Leonardo en de nieuwe Marcel Piesche wie als rechtsback zal beginnen en de keuze voor rechtermiddenvelder wordt een keuze tussen Hans Denissen of een andere nieuweling - Pele van Aanholt - die door Heerenveen is gelabeld aan Emmen.
Emmen gaat vrijdagavond voor de 24e keer in haar geschiedenis op bezoek bij Veendam. Deze keer is het een ontmoeting tussen de nummer laatst en dertien van de eerste divisie. Veendam staat ondanks één gelijkspel onder FC Emmen dat nog geen enkel punt haalde in drie wedstrijden, maar door de financiële problemen van vorig seizoen kregen de Veenkolonialen vier punten in mindering en dus is het saldo nu -3. "Veendam is een echt team. Daar staan ze bekend om en dat zal nu niet anders zijn", aldus Griever. "Een echte derby? Ach, als je wat ouder wordt dan heb je die sentimenten niet meer zo. Ik bespeur dat ook niet meer zo bij mijn spelers en heb er tijdens de trainingen ook niet extra nadruk op gelegd. Wij zijn vooral bezig om de rust te bewaren in de groep en de lijn van de laatste weken door te zetten. Tegen Cambuur hebben we het goed gedaan en vorige week tegen MVV in de eerste helft ook. Ik merk dat we conditioneel en qua fitheid stapjes maken. En als wie dingen kunnen koppelen aan onze voetballende kwaliteiten dan kunnen de punten niet uitblijven. Daar maak ik me dan ook absoluut geen zorgen over."
Het duel tussen Veendam en Emmen begint vrijdagavond om 20.45 uur en is live te volgen op Radio Drenthe en ook op internet en via twitter. De uitzending begint om 20.00 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl