Verdachte Tolbert mogelijk in coma

TOLBERT - De 46-jarige verdachte van de moord op de 2-jarige Daniël en de 4-jarige Damaris uit Tolbert ligt hoogstwaarschijnlijk in coma.
De man is woensdag vanuit de Van Mesdag kliniek in Groningen waar hij werd vastgehouden, naar een ziekenhuis gebracht. De politie gaf woensdag een persconferentie over het familiedrama in Tolbert. Maar veel wilde de politie niet loslaten, ook niet over de gezondheidstoestand van de verdachte. De moeder van de kinderen, Brigitte, is de afgelopen dagen gehoord door de politie. Volgens een familievriend zou een ruzie over mogelijke ontrouw de aanleiding zijn geweest voor het familiedrama. De verdachte zou nadat hij Brigitte met een ijzeren staaf geslagen had, de kinderen onder handen hebben genomen. De GGD in Groningen onderzoekt welke rol hulpverleningsinstanties hebben gespeeld bij de begeleiding van het gezin in Tolbert, waarvan maandag twee kinderen door geweld om het leven kwamen. Dat heeft een woordvoerder van de GGD woensdag bekendgemaakt. De afgelopen jaren is het gezin geregeld in aanraking gekomen met hulpverlenende instanties. Eerder dit jaar uitte de biologische vader via het Advies en Meldpunt Kindermishandeling zijn bezorgdheid over de nieuwe vriend van zijn ex-vriendin. Deze 46-jarige man heeft de kinderen vermoedelijk om het leven gebracht. Volgens de GGD kan de dienst alleen de hulpverlening rond het gezin in kaart brengen en geen oordeel vellen over de kwaliteit. De 46-jarige verdachte in de zaak van het familiedrama in Tolbert wordt donderdag voorgeleid voor de rechtercommissaris. De politie was woensdag nog bezig met een uitgebreid buurtonderzoek. De 4-jarige Damares en haar 2-jarige broertje Daniel werden maandag dood gevonden in hun huis. Sectie heeft aangetoond dat beide kinderen door fors lichamelijk geweld van buitenaf om het leven zijn gekomen. De bijeenkomst in Tolbert dinsdagavond, heeft de inwoners van het dorp niet veel wijzer gemaakt over het familiedrama van afgelopen maandag. Zo'n honderd mensen bezochten de bijeenkomst in sportcentrum Leek waar ze werden bijgepraat door vertegenwoordigers van onder meer de politie en de GGD. Aangezien het onderzoek in volle gang is konden de instanties er nog niet veel over zeggen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl