Beperkingen voor vrijgelaten marinier

COEVORDEN - De gemeente Coevorden neemt maatregelen nu de ex-marinier die vorig jaar zijn vrouw neerstak en zijn gezin urenlang in gijzeling nam voorlopig op vrije voeten komt.
Zo mag de verdachte niet binnen de bebouwde kom van Coevorden komen. De rechtbank in Assen heeft bepaald dat de 41-jarige man zijn strafproces in vrijheid mag afwachten. In de tussentijd mag de man absoluut geen contact hebben met zijn ex-vrouw en kinderen, moet hij zich geregeld melden bij de politie en contact houden met de reclassering, GGZ en de Veteranenzorg.
De zaak zorgde vorig jaar juli voor veel onrust in de Leen Heskampstraat in de wijk Ossehaar. De buurt werd toen door de gemeente Coevorden geïnformeerd en dat gebeurt ook nu via een brief aan de bewoners. Bovendien let de gemeente er op dat de voorwaarden die zijn gesteld aan de vrijlating, worden gewaarborgd. Burgemeester Bouwmeester wil met deze maatregelen voorkomen dat er onrust ontstaat.
Er lopen nog twee onderzoeken. Eén over het gebruik van het mes waarmee hij zijn ex-vrouw zou hebben gestoken en één over het gebruik van anabolen steroïden, die de man zou hebben gebruikt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl