Duitse vliegtaks goed voor Eelde

EELDE - Groningen Airport Eelde verwacht garen te spinnen bij de mogelijke invoering van een vliegtaks in Duitsland.
Alle passagiers die vanaf 1 januari volgend jaar vertrekken op een Duitse luchthaven, moeten een vliegtaks betalen die kan oplopen tot 45 euro. De maatregel maakt deel uit van het begrotingspakket van de Duitse regering. De regering hoopt dat de vliegtaks tot 1 miljard euro per jaar zal opleveren.
Duitsland gaat de taks met onmiddellijke ingang invoeren, dus nog voor het parlement die heeft goedgekeurd, om te vermijden dat er nog massaal vluchten worden geboekt om de heffing te ontwijken. Voor korte vluchten, binnen Europa, blijft de taks beperkt tot 8 euro. Door de invoering van de extra belasting op vluchten bij onze oosterburen hoopt Eelde dat passagiers die in het verleden zijn uitgeweken naar Duitse vliegvelden weer terugkomen.
Die passagiers zochten hun heil over de grens na de invoering van een vliegtaks in ons land. Die extra Nederlandse heffing is vorig jaar afgeschaft. De belangrijkste reden hiervoor was de verslechterde positie van Schiphol, maar ook van luchthavens die dichtbij de grens liggen zoals Groningen Airport Eelde. Ryanair, de bekendste prijsvechter onder de luchtvaartmaatschappijen, overweegt vliegroutes op Duitsland te sluiten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl