Veiling olifant Corneille in Emmen

EMMEN - De laatste kunstolifant van de zondag overleden kunstenaar Corneille wordt donderdag tijdens een speciaal eerbetoon geveild in Emmen.
Dit heeft de organisatie van de openluchttentoonstelling Elephant Parade besloten.
In Emmen was de afgelopen maanden een expositie te zien van 75 kunstolifanten. Die worden donderdag geveild. Corneille beschilderde in totaal drie olifanten voor verschillende edities van de Elephant Parade, die zich inzet voor het behoud van de Aziatische olifant. De Corneillefant 3 arriveert donderdagmiddag voorafgaande aan de veiling per trein in Emmen. Het kunstwerk is niet eerder voor het publiek te zien geweest.
De organisatie wilde de laatste olifant van de bekende kunstenaar pas over een jaar veilen, maar heeft dat nu vervroegd. Het is de verwachting dat het werk tienduizenden euro's zal opleveren. Bij een soortgelijke veiling in Amsterdam in november vorig jaar leverde zijn kunstwerk 40.000 euro op (foto). Zijn tweede olifant werd in Londen geveild voor 12.000 pond (ruim 14.300 euro). Een deel van de opbrengsten gaat naar de Elephant Family, de Engelse stichting die zich inzet voor het behoud van de Aziatische olifant.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl