Plannen voor Mercuriuscentrum aangepast

ASSEN - De nieuwe plannen voor het Mercurius winkelcentrum in Assen zijn dinsdagavond gepresenteerd aan de winkeliers.
Projectontwikkelaar ING Vastgoed wil van de overdekte passage een open winkelstraat maken. Verder is in het plan minder ruimte voor appartementen dan in de oorspronkelijke ontwerpen. Maar dan moeten wel eerst alle betrokken partijen de plannen goedkeuren. Aanvankelijk was sprake van nieuwe winkels met daar boven 80 woningen.
In de plannen staat dat er in ieder geval niet voor de zomer van 2011 begonnen wordt met bouwen. In november hoopt ING definitief uitsluitsel te kunnen geven over de toekomst van het winkelcentrum. De renovatie is al lang onderwerp van discussie; 2,5 jaar geleden werd hiermee al gestart maar toen werd de renovatie weer stilgelegd.
De winkeliers van het Mercuriuscentrum in Assen zijn blij met de nieuwe voorstellen voor het winkelcentrum. Ook het plan om 't dak van de winkelstraat af te halen is volgens de winkeliersvereniging helemaal van deze tijd. Door de aanpassingen kunnen ondernemers hun winkel en daarmee ook de winkelstraat meer karakter geven.
Het winkelend publiek lijkt, na een korte rondgang van onze verslaggever, minder blij met de verwijdering van het dak. Het dak blijft er de eerste tijd nog even op. In de plannen staat dat er in ieder geval niet voor de zomer van 2011 begonnen wordt met bouwen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl