Boosheid over parkeren rond Ogterop

MEPPEL - Boos en teleurgesteld zijn ze, omwonenden van Schouwburg Ogterop in Meppel. Ze moeten nog zeker een jaar wachten op de aanleg van een parkeerterrein achter de schouwburg.
De parkeerplaatsen zijn nodig voor theaterbezoekers. Die zetten nu hun auto in omliggende straten. En dat is de bewoners al jaren een doorn in het oog. Voor bezoekers van de schouwburg en de Meppeler binnenstad is het erg lastig een parkeerplek te vinden aan de rand van het centrum. Als er een plekje vrij is, zetten ze hun auto bij de bewoners voor de deur.
Een sportveld achter Schouwburg Ogterop wordt al ruim vijf jaar gezien als dé ideale locatie voor een parkeerterrein. De gemeente Meppel wil hier 116 parkeerplaatsen aanleggen. Maar omdat het gaat om een tijdelijk parkeerterrein, moet de gemeente een wettelijke procedure volgen. Het kan nog wel een jaar duren, voordat de parkeerplaatsen worden aangelegd. Tot grote teleurstelling van de omwonenden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl