Twee jaar geëist voor zware mishandeling

ASSEN - De officier van justitie in Assen wil twee mannen uit Emmen twee jaar de cel in hebben. De mannen sloegen op 20 juni na een avondje stappen in hun woonplaats een medestapper in elkaar.
Ze hadden daarvoor al ruzie gekregen in een shoarmazaak. Daar was door de jongste van het stel (19) zonder aanleiding een vuistslag uitgedeeld. De Emmenaren werden de zaak uitgezet. Volgens de jongste werd hij buiten de zaak ineens in zijn nek gestoken.
De twee mannen doken op de persoon die het dichtst bij hen stond. Samen met zijn vriend (22) sloegen en trapten de 19-jarige het slachtoffer bewusteloos. Ook daarna bleven ze op het lichaam, dat op de grond lag, trappen en stompen. Tegen het hoofd werd meermalen geschopt. Het slachtoffer liep een hersenschudding op.
De officier noemde het 'een ontzettend uit de hand gelopen ruzie, waar alcohol in het spel was'. Maar poging tot doodslag in vereniging ging de advocaat veel te ver. Er was hooguit sprake van mishandeling. Naast een celstraf van twee jaar eiste de officier een schadevergoeding van 1100 euro voor het slachtoffer. De rechtbank doet 21 september uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl