Restauratie boerderij Begeman

NIEUW ANNERVEEN - De restauratie van boerderij Begeman in Nieuw Annerveen verloopt vlot. De ruim tweehonderd jaar oude boerderij is in beheer van Stichting het Drentse Landschap.
De restauratie van het casco van het pand is inmiddels uitgevoerd en nu richt de Stichting zich volledig op de binnenkant van de boerderij. De restauratie van het pand zal begin februari 2011 worden afgerond. Eind 2007 heeft Stichting Het Drentse Landschap de karakteristieke boerderij in het Hunzedal aangekocht en in beheer genomen. De cascorestauratie van het volledig uitgeleefde pand is reeds uitgevoerd. De boerderij krijgt naast een woonfunctie, een bestemming voor erfgoedlogies, toeristisch informatiepunt en een multifunctionele ruimte voor scholen en verenigingen.
Historie
Boerderij Begeman is een uniek en beeldbepalend Rijksmonument op een zandrug langs de Hunze bij Nieuw Annerveen. Al vanaf 1630 ligt hier een boerderij. De huidige boerderij dateert van 1813 en bevat nog een oude muurplaat uit 1680 en ankergebinten uit 1725, die van haar voorganger afkomstig zijn. In de boerderij zelf zijn nog tegeltableaus uit 1790 te vinden. Met de restauratie blijft de cultuurhistorische waarde van de boerderij behouden voor de streek. Het betekent bovendien een stimulans voor recreatie en toerisme in het landelijk gebied.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl