Woningcorporaties naar rechter vanwege heffing

Klaas Stol, van woningcorporatie Actium uit Assen.mp3
ASSEN - De woningbouwcorporaties Actium in Assen en Woonconcept in Meppel willen net als andere woningbouwcorporaties in Nederland geen zogeheten Vogelaarheffing betalen en stappen daarom naar de rechter.
Alle woningcorporaties in het land moeten sinds enkele jaren de zogeheten Vogelaarheffing betalen. Dat is een heffing die vernoemd is naar oud-PvdA minister Ella Vogelaar. Dat geld gaat naar achterstandsbuurten door heel Nederland, die volgens het kabinet extra aandacht moeten hebben.
Klaas Stol van Actium de heffing strijdig met het gelijkheidsbeginsel tussen de corporaties. Volgens hebben de veertig corporaties die het geld van de heffing krijgen, het geld ook niet echt nodig. Woonconcept wil het geld liever investeren in probleemwijken in Hoogeveen. De woningcorporaties betalen per jaar 610.000 euro aan Vogelaarheffing. Stol verwacht dat de gezamenlijke rechtszaak van de woningcorporaties tegen deze heffing goed voor hen zal aflopen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl