Ondernemers Dieverbrug boos op gemeente vanwege haven

DIEVERBRUG - Ondernemers in Dieverbrug verwijten de gemeente Westerveld fouten te hebben gemaakt bij de plannen voor de aanleg van een passantenhaven.
De haven komt er voorlopig niet omdat buurman melkveebedrijf Waninge een procedure bij de Raad van State heeft gewonnen. Volgens ondernemer Hannie de Jong is dat een slag voor de ondernemers van Dieverbrug, omdat er veel toeristen met de komst van de haven werden verwacht. De aanleg van de haven wordt ook in diverse folders al vermeld.
De Raad van State stelde de veehouder in het gelijk omdat de gemeente Westerveld in de plannen een belangrijk detail verkeerd heeft omschreven. Het gaat volgens wethouder Klaas Smidt dan om een toiletgebouwtje bij de toekomstige haven. Volgens de Raad van State heeft de gemeente daarbij onvoldoende vermeld dat het enkel en alleen om een toiletgebouw gaat op die plek. De gemeente hoopt dat de haven er in de zomer van volgend jaar alsnog komt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl