Grote namen op Centennial Classic op TT-circuit

MOTORSPORT - Zo'n driehonderd coureurs waarvan dertig wereldkampioenen komen volgend weekeinde naar de Centennial Classic op het TT-circuit van Assen.
Grote namen als Giacomo Agostini, Phil Read, Luigi Taveri, Jim Redman, Pierpaolo Bianchi, Carlos Lavado, Dieter Braun, Hugh Anderson, Rod Gould en ook Freddie Spencer komen naar Assen
De 49-jarige drievoudig wereldkampioen uit Amerika wilde eerst niet komen, maar kwam daar later op terug. Volgens initiatiefnemer Ferry Brouwer een gevoel van eerzucht. "Volgens mij had hij het idee dat hij de enige grote naam zou zijn in het veld van driehonderd coureurs, maar toen ik vertelde dat hij één van de dertig zou zijn, wilde hij maar al te graag naar Drenthe komen. Er ging zelfs 75% af van zijn vraagprijs, dus dat zegt genoeg."
Het is - na de succesvolle eerste editie van 1998 - de tweede Centennial op het TT-circuit van Assen. "Een feest van herkenning, maar ook van erkenning", aldus TT-voorzitter Arjan Bos. Er zal 'gestreden' worden in alle klassen die ooit op het dagvullende programma stonden, dus met de 50-, 125- , 350- en 750cc. Ook is er een apparte MV Agusta race. Publiekstrekker - al is het alleen maar om het geluid - moet volgens Brouwer de V8 Moto Guzzi worden. "Sinds 1957 heeft die motor niet meer op Assen gereden. Ik heb hem al eerder gezien, de motor loopt goed en ik hoop dat dat in Assen ook het geval zal zijn. En als die V8 in volle snelheid over het rechtste stuk kan gaan dan wordt dat fantastisch." (via de link 'http://www.youtube.com/watch?v=8TG7f2imRQo&feature=related' kunt u het geluid van zo'n Moto Guzzi alvast horen)
Overigens begint het raceweekend al op vrijdagmiddag, want dan zijn de honderden klassieke motoren te bewonderen op het Koopmansplein in Assen. Vanaf 16.00 uur rijden de classics in een parade door de binnenstad van Assen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl