'Circus' grote winnaar corso Frederiksoord

FREDERIKSOORD - Het vijftigste bloemencorso van Frederiksoord heeft vooral zaterdag veel publiek getrokken. En dat kwam mede door het stralende nazomerweer.
Zaterdagmiddag en -avond kwamen er zo'n 6500 mensen op de wagens af. Met het bezoek van zondag er bij zijn er toch weer zon 10.000 mensen naar het koloniedorp gekomen.
De ereprijs ging naar de groep VVV met een wagen waarop een cirsustent stond met onder andere paarden en tijgers. Ook zij waren de favorieten van het publiek en wonnen dus ook de publieksprijs. Tevens viel de verlichtingsprijs hun ook ten deel.
De twaalf wagens die meereden moesten iets uitbeelden dat paste bij het thema 'Toppers van Toen.' Dat l;ukte bijvoorbeeld ook prima met de wagen De Kleine Zeermeermin van de Roomboot BV en Rock-"Roll van de Florrissantjes. Het corso werd geopend door het kindercorso met de feeënwagen. Meer dan 80 kinderen namen hier aan deel. Hierna volgden de 12 corsowagens.
De wagens werden door de jury geroemd om hun kwaliteit. Tussen de eerste vijf geklasseerde zat volgens de jury niet zo'n groot verschil. Groen licht met het onderwerp Marionettentheater oogstte ook viel bewondering bij het publiek. Een levensgrote pop met door menselijke kracht getrokken touwen liet deze zeer levendig overkomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl