FC Groningen handhaaft zich bovenin

VOETBAL - FC Groningen heeft zich zondag met een overwinning op FC Utrecht gehandhaafd in de top van de eredivisie.
De ploeg van trainer Pieter Huistra won in de Euroborg met 1-0, door een benutte strafschop vijf
minuten voor tijd van Andreas Granqvist. Met elf punten staat het nog ongeslagen Groningen op de vierde plaats, twee punten achter de koplopers PSV en Ajax.
De thuisploeg had tegen FC Utrecht het beste van het spel, maar deed er lang over om het veldoverwicht tot uiting te brengen in een doelpunt. Invaller Tim Matavz forceerde in de slotfase de beslissing. De Sloveense
spits ging makkelijk liggen toen hij in het strafschopgebied een duwtje kreeg van Michael Silberbauer. Granqvist bleef vervolgens koel vanaf elf meter.
FC Groningen had de wedstrijd al in een eerder stadium kunnen beslissen. Leandro Bacuna raakte halverwege de eerste helft de buitenkant van de paal. Nicklas Pedersen had vlak voor rust de hoek voor het uitzoeken na een slechte uittrap van Utrecht-doelman Michel Vorm, maar schoof de bal naas\ het doel. Vorm liet zich even later wel van zijn beste kant zien door een knal van Thomas Enevoldsen uit de bovenhoek te tikken.
De fans van Groningen schreeuwden tijdens de tweede helft om Matavz, die op de bank moest beginnen. Huistra voldeed daar na ruim een uur spelen aan en zag vervolgens dat Matavz in de slotfase de beslissing inleidde.