Geslaagde tweede editie Menwedstrijd Assen

PAARDENSPORT - De terreinen van Hippisch Evenementencentrum Sunrise Stables in Assen stonden zaterdag en zondag in het teken van de tweede editie van de nationale menwedstrijd.
Ondanks de regenbuien die Assen op zondagmiddag teisterden, kan de organisatie terugkijken op een geslaagd evenement.
De rubrieken vierspan paard, tweespan paard en enkelspan pony werden op naam geschreven door buitenlandse menners. De Duitse vierspankampioen Christoph Sandmann uit Lähden reed in Assen met een nieuw paard om deze uit te proberen in de marathon en een aantal van zijn WK-paarden om de laatste puntjes op de ?i te zetten voor zijn vertrek naar Kentucky. Sandmann schreef alle onderdelen met ruime voorsprong op zijn naam en mocht het oranje overwinningslint in ontvangst nemen.
Bij de tweespan paarden nam de Italiaan Claudio Fumagalli de leiding na een prachtig gereden proef met de vijfjarige Angel (v. Scandic) en de 11-jarige Manno afstammeling Talos. De menner van Riant Equestrian Centre uit Beekbergen wist in de marathon goed aansluiting te houden met de top en sloot zijn eerste deelname aan Assen winnend af. De Belgische Wendy Christiaens legde ruim 300 kilometer af om in Assen te starten. Met haar 11-jarige New Forest pony Frank won Christiaens de wedstrijd, voor Tamara Pijl die tekende voor de marathonwinst.
Woutera van de Kamp vierde op zondag haar 26ste verjaardag met een ruime overwinning in de tweespan ponyrubriek. Mede dankzij een foutloze vaardigheidproef en een razendsnel gereden marathon kan de Ermelose zich met een tevreden gevoel voorbereiden op het Nederlands Kampioenschap in Deurne over twee weken. Jans Manting uit Meppen schreef na de eerste plaats in de dressuur en de tweede plek in de marathon de vierspan ponyrubriek op zijn naam. Manting bleef met zijn Welsh pony?'s Aart van de Kamp junior, Jannes Kinds en Aart van de Kamp senior voor.
Enkelspanmenner Jan van den Broek is aan zijn laatste seizoen bezig als wedstrijdmenner. Na het NK in Deurne hangt de meervoudig Nederlands Kampioen en oud-wereldkampioen zijn leidsels aan de wilgen. In Assen liet Van den Broek met zijn toppaard Oscar zien dat zij nog steeds de besten zijn. Christiaan Provoost werd tweede met de Arabo Fries Maestro, voor Jan Bijeman. De tandemrubriek werd op naam geschreven van Nederlands Kampioen Geert Bongers, voor Cornelie de Geijter-Pries en dressuurwinnaar Han Gankema uit het nabijgelegen Annen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl