Kritiek op sloop kerk Drouwenermond

DROUWENERMOND - De stichting Oude Drentse Kerken is boos op de gemeente Borger-Odoorn. De stichting heeft bezwaar aangetekend tegen de sloop van de kerk van Drouwenermond.
Alleen toen dat bezwaar werd ingediend was de kerk al gesloopt.
De protestantse gemeente Nieuw-Buinen/Buinerveen/Drouwenermond had een sloopvergunning aangevraagd voor de kerk aan het Zuiderdiep. Sinds anderhalf jaar waren er al geen kerkdiensten meer in het godshuis omdat er niet genoeg kerkgangers zijn. Om verpaupering te voorkomen besloot het kerkbestuur een jaar geleden de negentig jaar oude kerk te koop te zetten.
De hoop was dat een nieuwe eigenaar er een woonhuis of iets anders van kon maken, zodat het gebouw kon worden behouden. Deze wens is niet uitgekomen. De kosten bleken te hoog. De enige koper die er is, een buurman, wil alleen de grond (2.320 vierkante meter) en niet de kerk. Hij kocht de kerk onder voorbehoud dat hij hem mocht slopen. De gemeente verleende de sloopvergunning.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl