WK driebanden in Hoogeveen

BILJARTEN - De biljartvereniging HBC uit Hoogeveen organiseert het komend weekend het wereldkampioenschap driebanden voor junioren.
Uit alle werelddelen zullen 16 deelnemers gedurende drie dagen strijden om de mondiale titel. Nederland wordt daarbij vertegenwoordigd door Glenn Hofman uit Den Haag en Jens van Dam uit Sas van Gendt.
Voor de organiserende vereniging gaat daarmee een wens in vervulling. Want na drie Europese kampioenschappen wilde men in Hoogeveen ook graag de organisatie van een Wereldkampioenschap. Een verzoek daartoe werd al in 2005 gedaan bij de wereldbond UMB (Union Mondiale de Billard). Maar de ambitieuze biljartclub uit Hoogeveen moest uiteindelijk vijf jaar wachten voordat het toernooi werd toegewezen.
De wedstrijden beginnen op vrijdag om 13.00 uur. De finale staat gepland op zondag om 15.00 uur met aansluitend de sluitingsceremonie. Het toernooi wordt gespeeld in Biljartcentrum L'Acquit aan de Terpweg in Hoogeveen. De wedstrijden zijn tijdens het toernooi live te volgen op www.biljart.tv

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl