Brenda Jeurissen terug op de judomat

JUDO - Brenda Jeurissen keert terug op de judomat. De 27-jarige judoka uit Emmen stopte vier jaar geleden met de sport die haar zowel nationaal als internationaal succes opleverde.
Jeurissen werd vijf keer nationaal kampioene bij de jeugd en junioren en ook behaalde ze diverse podiumplaatsen bij de senioren. Ook internationaal was ze zeer succesvol. Ze werd Europees kampioene in de leeftijdsklasse tot 17 jaar en zelfs Olympisch kampioene tot 18 jaar. Daarnaast werd ze vijfde bij het Europees en Wereldkampioenschap tot 20 jaar.
Maar door veel blessures en moegestreden na vele jaren actieve judowedstrijden besloot ze vier jaar geleden haar maatschappelijke carriere voorrang te geven. Maar nu komt ze toch terug op haar beslissing om te stoppen met de judosport. Komend weekend neemt ze deel aan de noordelijke kampioenschappen in Norg en op zaterdag 9 oktober aan de plaatsingswedstrijden voor het NK in Eindhoven. Ze komt uit in de klasse tot 78 kilogram.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl