Centennial Classics op TT-circuit

ASSEN - Ongeveer 12.500 bezoekers kwamen 18 en 19 september naar de tweede editie van de Centennial Classic TT op het circuit in Assen.
Zo'n driehonderd coureurs, waarvan dertig wereldkampioenen, vermaakten het publiek. Grote namen als Giacomo Agostini, Phil Read, Luigi Taveri, Jim Redman, Pierpaolo Bianchi, Carlos Lavado, Dieter Braun, Hugh Anderson, Rod Gould en ook Freddie Spencer waren in Assen.
De 49-jarige drievoudig wereldkampioen uit Amerika wilde eerst niet komen, maar kwam daar later op terug. Volgens initiatiefnemer Ferry Brouwer een gevoel van eerzucht. 'Volgens mij had hij het idee dat hij de enige grote naam zou zijn in het veld van driehonderd coureurs, maar toen ik vertelde dat hij één van de dertig zou zijn, wilde hij maar al te graag naar Drenthe komen. Er ging zelfs 75% af van zijn vraagprijs, dus dat zegt genoeg.'
Het was - na de succesvolle eerste editie met 25.000 bezoekers in 1998 - de tweede Centennial op het TT-circuit van Assen. "Een feest van herkenning, maar ook van erkenning", aldus TT-voorzitter Arjan Bos. Er werd 'gestreden' worden in alle klassen die ooit op het dagvullende programma stonden, dus met de 50-, 125- , 350- en 750cc.
Ook was er een apparte MV Agusta race. Publiekstrekker - al is het alleen maar om het geluid - was de V8 Moto Guzzi worden. Vrijdag 17 september werden de klassieke motoren op het Koopmansplein gekeurd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl