De Vries terug in basis bij FC Emmen

VOETBAL - Johnny de Vries keert na een schorsing van twee wedstrijden terug in de basisopstelling van FC Emmen voor de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport.
De rechtervleugelverdediger, die wordt gehuurd van sportclub Heerenveen, kreeg in het thuisduel tegen MVV een directe rode kaart en werd voor twee duels geschorst. De Duitse Marcel Piesche, die vorige week een prima indruk achterliet bij Fortuna Sittard, neemt plaats op de bank.
Het is de enige wijziging die Azing Griever doervoert na de 1-3 overwinning van FC Emmen vorige week in het diepe Zuiden. Helmond Sport begon de competitie uitstekend met drie overwinning op rij. Saillant detail was dat alle drie duels eindigden in 1-0. In de afgelopen twee wedstrijden stokte de machine van trainer Streppel engiszins, want er volgde eerst een nederlaag tegen Go Ahead Eagles en daarna een gelijkspel tegen FC Eindhoven.
Toch is Helmond Sport een ploeg die absoluut tot het linkerrijtje behoort. De Brabanders borduren in grote lijnen voort op de selectie van het afgelopen seizoen die als achtste eindigde en de play offs haalde. Dit seizoen zijn er nieuwe gezichten te bewonderen op 'De Braak': Deniz Asian, Philip Haastrup, Kevin van Veen en Jop van der Linden. De van PSV gekomen Van Veen is pas 19 jaar en verdediger Asian is 21. Haastrup is van MVV overgenomen terwijl Jop van der Linden uit de beloften van Vitesse/AGOVV afkomstig is. Nieuw is ook Robbie Haemhouts die na twee seizoenen FC Emmen, vorig jaar naar FC Omniworld overstapte maar daar niet het geluk vond. Maar coach Jurgen Streppel had ook een fikse tegenvaller in het verlies van spits Johan Voskamp die door Sparta Rotterdam werd overgenomen. Voskamp scoorde in Rotterdamse dienst in zijn eerste wedstrijd maar liefst 8 keer.
FC Emmen mist nog altijd Erik van der Ven, Michel Poldervaart, Kay Velda en Sander Fischer wegens blessures en spits Steven de Blok moet nog één wedstrijd schorsing uitzitten.
Het duel FC Emmen - Helmond Sport begin om 20.00 uur en is LIVE te volgen op Radio Drenthe en op twitter via http://twitter.com/drenthesport

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl