Raadsleden Rotterdam in 'Meppel aan de Maas'

MEPPEL - Acht raadsleden van de Rotterdamse gemeenteraad waren dit weekend in Meppel, om te zien of die stad suf is of niet.
Het bezoek van de Rotterdammers aan Meppel vloeit voort uit de actie "Meppel aan de Maas" van citymarketing Meppel.
Fractievoorzitter Arno Bonte van Groen Links in Rotterdam zei in mei in de Rotterdamse raad dat Rotterdam geen "Meppel aan de Maas moest worden". Rotterdam dreigde door zware veiligheidsmaatregelen tijdens evenementen volgens hem af te glijden tot een suffe provinciestad.
Citymarketing Meppel is vervolgens samen met de gemeente Meppel een ludieke actie begonnen door een speciale website te openen genaamd www.meppelaandemaas.nl. Daarnaast werd een groot containerschip, dat twee keer per week tussen Meppel en Rotterdam vaart, uitgerust met een groot spandoek met daarop www.meppelaandemaas.nl. Dit schip voer met het twintig meter lange spandoek naar Rotterdam en kreeg daar volop de aandacht van de Rotterdamse en Drenste pers.
Burgmeester Jan Westmaas van Meppel nodigde voor de camera's van RTV Rijnmond - met het voorbijvarende containerschip op de Maas op de achtergrond- fractievoorzitter Arno Bonte uit om Meppel een keer te bezoeken om een beter beeld te krijgen van de haven van Meppel en de gezellige evenementen (foto).
Aan het einde van het bezoek van de Rotterdammers maakte burgemeester Westmaas bekend dat Meppel - zo mogelijk samen met de gemeente Rotterdam en het gemeentelijk havenbedrijf - een seminar (in Rotterdam) zal houden over de relatie tussen de zeehaven Rotterdam en de landinwaards gelegen havens. Het gaat dan onder meer over thema's als optimale logistiek over water en de weg, kostenbesparingen in de logistiek en duurzaamheid en energiebesparing. Dit symposium wil Meppel in 2011 in Rotterdam organiseren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl