Gedupeerde ouders De Appelbloesem moeten krachten bundelen

BEILEN - Gedupeerde ouders die gebruik hebben gemaakt van het failliete gastouderburo De Appelbloesem in Beilen moeten hun krachten bundelen in de strijd tegen de Belastingdienst.
Dat zegt de landelijke belangenvereniging van ouders in de kinderopvang.
De fiscus eist duizenden euro's terug van de vraagouders omdat die niet kunnen aantonen dat zij de tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang terecht hebben gekregen. De Fiscale Inlichtingen en Opsporings Dienst, de FIOD, deed vorig jaar een inval bij De Appelbloesem op verdenking van fraude.
Het strafrechtelijk onderzoek loopt nog en het buro is al failliet, maar nu dreigen sommige ouders de dupe te worden van de situatie. Gjalt Jellesma voorzitter van BOinK, de landelijke belangenvereniging van ouders in de kinderopvang. Hij vindt de terugvordering het onterecht omdat de ouders niet gefraudeerd hebben, die hebben gewoon gewerkt en het geld gebruikt heeft waarvoor het bedoeld is. De bedragen die terug betaald moeten worden lopen uiteen van 1600 tot 30.000 euro.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.