Geen naaktrecreatie bij Canadameer

WATEREN - Recreatieondernemers rond het Drents Friese Wold willen duidelijkheid over het naaktrecreëren bij het Canadameer aan de weg van Wateren naar Appelscha. Volgens de website 'Naakstrandje.
nl' is een verborgen strandje bij dat meertje een plek waar ''op een zeer beperkt gedeelte naaktrecreatie wordt gedoogd.'
Maar de politie treedt wel degelijk op en sommeert naaktrecreanten op mooie dagen de kleren aan te trekken. Campinggasten en andere recreanten signaleren niettemin regelmatig blote recreanten en niet iedereen is daar van gediend. Daarom vinden ondernemers dat er duidelijkheid moet komen.
Volgens de website staat in het wetboek van strafrecht dat je ook uit de kleren mag op plekken die niet door gemeenten zij aangewezen, maar die wel 'geschikt' zijn. Maar Staatsbosbeheer, de eigenaar van de grond, denkt er anders over en wil dat de website ophoudt naaktrecreanten naar het Canadameer te sturen.
Aan de tekst 'gedoogd op beperkte schaal' is op de website toegevoegd: 'Het lijkt dat een einde is gekomen aan het gedoogbeleid op het piepkleine naaktstrandje. Deze site is van mening dat het hier beschreven (weinig aantrekkelijke) strandgedeelte geschikt is voor ongeklede recreatie. Veel beter zou het zijn dat de gemeente Ooststellingwerf een aantrekkelijker gedeelte aan deze prachtige plas zou aanwijzen als geschikt voor naaktrecreatie.'
(foto's naaktstrandje.nl)

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.