Heerenveen stoot FC Emmen uit bekertoernooi

VOETBAL - Heerenveen heeft FC Emmen met 3-1 verslagen in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. Het enige doelpunt voor de ploeg van Azing Griever werd gemaakt door Tsjaronn Chery.
In de eerste helft gingen beide ploegen lange tijd gelijk op. Al groeide de druk van Heerenveen, maar FC Emmen hield stand. Bij rust was het 0-0.
Na rust was het een vermakelijk duel waarin Viktor Elm in de 69ste minuut de 0-1 maakte. Oud-Emmenaar Bas Dost scoorde in de 82ste minuut de 0-2. Dat was het begin van een roerige periode in de wedstrijd. Twee minuten later scoorde Tsjaronn Chery 1-2 en weer twee minuten later bepaalde Mika Väyrynen de eindstand op 1-3.
In tegenstelling tot FC Emmen gaat BV Veendam wel door in het bekertoernooi. De ploeg won na verlenging met 2-1 verrassend van Helmond Sport.~
De wedstrijd verliep overigens zonder ongeregeldheden. Politie en KNVB hadden vooraf de wedstrijd bestempeld als risicoduel. Dit omdat er geluiden zouden zijn dat Heerenveen-supporters de boel op stelten wilden zetten in Emmen. De maatregelen die getroffen zijn hebben gewerkt, aldus algemeen directeur Gerrit Volkers van Emmen, die het besluit van de voetbalbond erg overtrokken vond.
(foto's: Sport Pers Bureau Emmen)