Petitie tegen mega-varkensstal Nijensleek

NIJENSLEEK - Omwonenden doen dinsdagvond een laatste poging om een stal voor veertienduizend varkens van het bedrijf Voesten-Kamps tegen te houden.
Deze mega-varkensstal, de grootste van Nederland, moet komen in de polder vlakbij Nijensleek. Voorafgaand aan de raadsvergadering van Westerveld biedt de actiegroep een petitie aan.
Actievoerder en overbuurman Kors den Hartog woont op een kleine 200 meter afstand. Den Hartog denkt niet dat ze juridisch erg sterk zullen staan, maar ze hopen maatschappelijk gezien iets te kunnen doen.
Dit najaar buigt de gemeenteraad van Westerveld zich over de kwestie.
De bezwaarmakers vinden dat de stal van 130 bij 140 meter niet past in het landschap. Ze zien op tegen een bebouwing van 7 voetbalvelden groot en de aan- en afvoer van varkens die gaat toenemen. De Milieufederatie Drenthe en de SP in provinciale staten hadden het college van GS opgeroepen de bouw van megastallen te blokkeren, maar GS wachten het besluit van de raad af.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl