Open dag treinonderhoudsbedrijf Nedtrain

ONNEN - Treinonderhoudsbedrijf Nedtrain in Onnen organiseert zaterdag 25 september een open dag. Voor één dag kan het publiek zien hoe er gewerkt wordt aan de Koplopers en Dubbeldekstreinen van de NS.
Nedtrain heeft in Onnen een tandem-kuilwielenbank. Op deze, onder het spoor verzonken draaibank, worden beschadigde wielen weer rond gemaakt. Ook werkt Nedtrain in Onnen aan draaistellen en het reiningen van treinen.
Behalve moderne treinen zullen historische Nederlandse treinen een bezoek brengen aan de werkplaats: een Hondenkoptreinstel dat jarenlang op de lijn Groningen - Zwolle heeft gereden en het voormalige directierijtuig De Kameel. Voor de vervoer van het publiek zorgen NS en de Veluwse Stoomtrein Maatschappij. De hele dag pendelt de VSM met twee jumbo-stoomlocs tussen Groningen, Haren en Onnen. Ook de NS zet een pendeltrein in en alle intercity's stoppen morgen ook in Haren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl