Meppelink wint kwalificatiewedstrijd Olympische Spelen

BEACHVOLLEYBAL - Madelein Meppelink en haar beachpartner Marloes Wesselink zijn goed begonnen aan het Olympisch kwalificatietraject.
Het duo won met het landenteam het eerste kwalificatietoernooi van de Continental Cup.
De Continental Cup is een wereldwijde competitie waarbij per continent een extra plek is te verdienen voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen. In het Franse Montpellier zat Nederland in een poule met Liechtenstein, Servië en Frankrijk. In de eerste ronde werd Servië heel eenvoudig verslagen en in de finale was ook Frankrijk geen partij voor de Nederlandse koppels.
Op dit moment staat het duo Meppelink / Wesselink op de dertigste plaats van de wereldranglijst. En om in aanmerking te komen voor rechtstreekse plaatsing zijn extra punten nodig. Door de overwinning hebben Meppelink en Wesselink zich verzekert van een goede uitgangspositie voor het verdere vervolg van de Continental Cup, want winst zorgt voor een betere loting in de volgende rondes.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl